Je straalt uit hoe je je voelt

Herken je dit ook dat je jezelf voorbij loopt, je altijd maar meer moet, het gevoel hebt vast te zitten? Tijd om je blokkades in je energiesysteem te resetten.

Als mens functioneer je op verschillende niveaus. Zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. Je hebt een fysiek lichaam  en een energie lichaam of subtiel lichaam. Je fysiek lichaam bestaat o.a. uit je bloedbaan, lymfebaan en zenuwbaan. Je energie lichaam heeft een baan, die alle organen van energie voorziet. Deze worden ook chakra’s, energiewielen of energiebloemen genoemd.Je kan energieblokkades krijgen door onderdrukte gevoelens , uitputting, ziekte, stress, angst.

Door de aura chakra healing breng je je levensstroom en je energieveld op een zachte manier in balans. Het is een ondersteuning can je zelfhelende proces, maar zeker geen vervanging van een medische behandeling.

Het doel van de healing is, om terug in je kracht te staan. Je ervaart een dieper rust en je voelt je beter in je vel.

Maak een spirituele, uitdagende en verrassende reis, die je persoonlijk raakt.

Je begint aan een diepgaande  reis door jezelf, je ziel en de lagen van energie die je omgeven. 

De zeven chakra’s zijn energiewielen of lotusbloemen  die verlangen naar balans en harmonie om je energie goed te laten stromen. Je bent een stromend kanaal van energie, levenslust en bewustzijn als elke bloem gevoed en gekoesterd wordt.

 

Wortelchakra (Muladhara) – De Rode Lotus van Gronding

De eerste lotusbloem, diep in ons bekken, opent zich als een robijnrode lotus. Ze staat stevig geworteld in de aarde, en haar boodschap is simpel maar krachtig: “Je bent hier. Je bent veilig.” Als deze lotus open bloeit, voel je de zekerheid van het leven zelf onder je voeten. Ze voedt je met stabiliteit, gronding en vertrouwen. Het is de eerste stap in het laten stromen van energie, een diep contact met de grond waarop je staat. Adem diep in en visualiseer hoe elke ademhaling de bloem groter maakt, haar rode licht uitstraalt en je van onderaf vult met kracht en zekerheid.

Sacraalchakra (Svadhisthana) – De Oranje Lotus van Creativiteit

Stroom opwaarts naar de tweede lotus, gelegen in je onderbuik. Hier opent zich een vurige oranje lotus, gevuld met de energie van creativiteit, sensualiteit en vreugde. Als deze lotus bloeit, voel je een stroom van levenslust door je heen gaan, alsof het water van een rivier zich bevrijdt van obstakels. “Voel en geniet,” fluistert deze bloem. Ze nodigt je uit om emoties te omarmen en te laten stromen, vrij en zonder oordeel. Elk blad van deze lotus is een uitnodiging om je creatieve potentieel te ontdekken en vrij te laten stromen. Het is in deze energie dat je je diepste verlangens en passies kunt laten ontwaken, zonder angst voor hun kracht.

Zonnevlechtchakra (Manipura) – De Gele Lotus van Kracht

Nu, in het gebied van je maag, begint de derde lotus zich te ontvouwen – een stralende gele bloem die je innerlijke kracht weerspiegelt. Als de lotus van je zonnevlecht open bloeit, voel je het licht van de zon binnenin je. “Ik straal, ik handel,”zegt deze bloem, en met elke ademhaling wordt dit licht sterker. Dit is je krachtcentrum, waar je beslissingen neemt, waar je vertrouwen vindt in wie je bent. De bloei van deze lotus laat je zien dat je vol potentie zit. Ze nodigt je uit om die energie te gebruiken voor persoonlijke groei en moedige keuzes. De zon in je buik geeft je de kracht om je leven te leiden vanuit je eigen waarheid.

Hartchakra (Anahata) – De Groene Lotus van Liefde

In het midden van je borst ligt de groene lotus van het hartchakra, een plek van onvoorwaardelijke liefde en compassie. Als deze lotus open bloeit, voel je hoe elke ademhaling gevuld is met liefde – voor jezelf, voor anderen, en voor de wereld om je heen. “Ik ben liefde,” fluistert deze bloem. Ze is zacht, maar krachtig, en nodigt je uit om je hart volledig te openen. De energie die hier stroomt, voelt alsof je hele borst in een groene gloed baadt. De lotus van het hart helpt je niet alleen om liefde te ontvangen, maar ook om liefde te geven, zonder voorwaarden. Elke ademhaling maakt de bloem groter, opent je hart verder, en herinnert je eraan dat liefde de meest natuurlijke energie van allemaal is.

Keelchakra (Vishuddha) – De Blauwe Lotus van Waarheid

De reis gaat verder naar je keel, waar een prachtige blauwe lotus begint te bloeien. Deze bloem staat voor waarheid, expressie en communicatie. “Ik spreek mijn waarheid,” zingt deze lotus, en ze nodigt je uit om je innerlijke stem vrij te laten. Als de energie hier vrij stroomt, voel je een bevrijdende helderheid in je woorden en je gedachten. De bloem herinnert je eraan dat expressie niet alleen over woorden gaat, maar over het leven naar je diepste waarheid. De lotus van de keelchakra vraagt je om eerlijk te zijn, eerst naar jezelf en dan naar anderen. Ze opent zich verder als je moedig genoeg bent om jezelf te laten horen.

Derde Oog Chakra (Ajna) – De Indigo Lotus van Inzicht

Een dieper inzicht begint zich te vormen wanneer je naar het gebied tussen je wenkbrauwen beweegt, waar de indigo lotus van het derde oogchakra rust. Deze lotus opent zich naar binnen en naar buiten, en onthult de diepte van je intuïtie en innerlijk weten. “Ik zie helder,” fluistert deze bloem, en met haar bloei begin je de wereld te zien zoals ze werkelijk is, voorbij illusies en oppervlakkigheden. De energie van deze bloem stroomt als een kalme rivier, helder en zonder rimpelingen. Hier ontdek je dat wijsheid niet alleen voortkomt uit ervaring, maar ook uit stilte, uit het luisteren naar de fluisteringen van je ziel. Laat de lotus van het derde oog je leiden naar diepe inzichten, naar je eigen waarheid.

Kruinchakra (Sahasrara) – De Paarse/Witte Lotus van Eenheid

De laatste lotus bevindt zich aan de kruin van je hoofd, en als deze bloem bloeit, opent ze zich naar de hemel zelf. Het is een duizendbladige lotusbloem, die straalt in een mengeling van paarse en witte energie. “Ik ben één met het universum,” zegt deze bloem zachtjes, en in haar bloei voel je de verbondenheid met iets groters dan jezelf. De energie hier is subtiel, maar krachtig – het verbindt je met het goddelijke, met de bron van alle leven. Als deze lotus zich opent, voelt het alsof je niet langer beperkt bent door je lichaam, maar expansief wordt, als licht dat zich uitstrekt in alle richtingen. De energie stroomt moeiteloos, van je wortels tot je kruin, en verbindt je met het oneindige.

De Lotus Bloemen in Volle Bloei

Deze reis door de zeven lotusbloemen is een herinnering dat alles met elkaar verbonden is. Je energie is altijd in beweging, altijd stromend, altijd in interactie met de wereld om je heen. Door elke lotus te openen, laat je de energie vrij stromen en creëer je een balans die niet alleen je lichaam, maar ook je ziel voedt. Je bent een levende tuin, waarin elke bloem wacht om gevoed en gekoesterd